Bel ons: 073-8505302 of 020-3044360 | info@boomadviesnederland.nl

Advies herinrichting Willemsparkweg

Opdrachtgever:

Projectenbureau Amsterdam

Periode:

april 2014

Opdracht:

Advies herinrichting Willemsparkweg


Informatie

Vanaf april 2014 vervangt Waternet de riolering. Ook Liander Gas gaat leidingen vervangen. Aansluitend gaat het stadsdeel de Willemsparkweg herinrichten.

In het drukke stedelijke gebied zijn de belangen zeer uiteenlopend. Een ieder claimt zijn stukje openbare ruimte. De wegenbouwer, het waterbedrijf enzovoort. Iedereen is druk aan het werk. Boomadvies Nederland combineert deze belangen in het werk. Adviseert in oplossingen die er toe leiden dat er een duurzame openbare ruimte ontstaat.

Door de juiste ondergrondse toepassingen van grond, zand en lava wordt voorkomen dat er al naar enkele jaren opnieuw wortelopdruk ontstaat in het nieuwe straat werk of asfalt. Na de juiste inrichting zal de Willemsparkweg voor jaren zijn nieuwe uitstraling behouden, het straatwerk blijft langer vlak en de bomen blijven in goede conditie waardoor het onderhoud minder wordt en er een duurzame openbare ruimte is ontstaan.

Op 03-01-1942 verboden de Duitse autoriteiten in Nederland straatnamen die afgeleid waren van de toen levende leden van het Nederlandse koninklijk huis. Mede hierdoor kwam het fictieve verhaal in de wereld dat Amsterdamse ambtenaren de gedwongen omdoping van de Willemsparkweg wisten te voorkomen door te beweren dat de weg niet vernoemd was naar een der Willems van het koninklijk huis, maar naar Willem Spark. Op 24-06-1943 werd in kamp Sint-Michielsgestel een lezing gehouden over de fictieve Brits-Nederlandse componist Willem Spark, ter gelegenheid van diens zogenaamde 100e geboortedag.

Meer informatie?