Bel ons: 073-8505302 of 020-3044360 | info@boomadviesnederland.nl

Waarborgen veiligheid en duurzaamheid Vondelpark

Opdrachtgever:

Vondelpark

Periode:

2014/2015

Opdracht:

Opstellen werkomschrijvingen/ begeleiden en opleveren van de werkzaamheden


Informatie

Het Vondelpark is een langgerekt stadspark in Amsterdam en het bekendste park van Nederland. Het park ligt in het stadsdeel Amsterdam-Zuid en loopt vanaf de Stadhouderskade tot aan de Amstelveenseweg. Omdat het stukje groen in het stedelijke gebied het hele jaar open is voor publiek en er jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, is het belangrijk om het park veilig en duurzaam te houden. Een taak die Boomadvies Nederland uitvoert.

De naam Vondelpark komt van dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel. Het park is sinds 1996 een rijksmonument en het ontstond doordat een groep particulieren in 1864 een langwerpige strook veenweidegebied aankochten en er een rij- en wandelpark van maakte.

In 1865 ging het eerste deel open voor het publiek als het Nieuwe Park. Nadat in 1867 in het park een standbeeld van Vondel werd geplaatst ging het al snel Vondelpark heten. In 1880 werd dit de officiële naam. Tot 1953 bleef het park in particulier bezit. Omdat de vereniging het onderhoud niet meer kon betalen schonk ze het park aan de gemeente Amsterdam.

Het park met een oppervlakte van 47 hectaren trekt zo’n tien miljoen bezoekers per jaar. Om deze bezoekers te kunnen blijven ontvangen moeten de bomen in het park in topconditie zijn. Niet alleen met het oog op veiligheid en duurzaamheid, maar ook om de unieke uitstraling van het park te waarborgen.

Meer informatie?