Bel ons: 073-8505302 of 020-3044360 | info@boomadviesnederland.nl

Martin Luther Kingpark Amsterdam

Informatie

Het Martin Luther Kingpark is een stadspark in Amsterdam. Het park ligt tussen de Amstel en de Rivierenbuurt. Het park werd in 1968 vernoemd naar de dat jaar vermoorde Amerikaanse predikant Marting Luther King. Het Martin Luther Kingpark in Amsterdam wordt gebruikt als evenemententerrein, sinds 1990 wordt in de zomer o.a. jaarlijks de Parade gehouden.

Aangezien het veld bij een regenbui direct vol met plassen stond, heeft Boomadvies Nederland de opdracht gekregen het terrein te onderzoeken. Middels een rapportage hebben we uitgewerkt wat de beste oplossing zou zijn om het veld in een goede conditie te krijgen. Hierbij hebben we rekening gehouden met het beschikbare budget, de tijdsduur van de werkzaamheden en de overlast voor parkbezoekers. Deze rapportage is door de Gemeente Amsterdam kritisch bekeken en is tot uitvoering gekomen, waarbij Boomadvies Nederland het toezicht en de directievoering uitvoert.

Het terrein zal een aangepaste inrichting krijgen waarbij de bestaande bomen op het veld blijven bestaan, door verhoging van het veld worden ook bij de bomen aanpassingen gedaan om een goede groeiplaats te creëren.

Het project wordt in twee periodes uitgevoerd. De eerste fase is binnen twee maanden gerealiseerd, voor de komst van de Parade. Om het terrein in de toekomst zo optimaal mogelijk te kunnen blijven gebruiken zal het terrein na de Parade opnieuw worden bewerkt. Na uitvoering van deze tweede fase heeft het veld de kans om binnen een jaar te herstellen.

Meer informatie?