Bel ons: 073-8505302 of 020-3044360 | info@boomadviesnederland.nl

Boomadvies Nederland voert trekproeven uit in Mijdrecht
20 Okt

In opdracht van de gemeente Ronde Venen heeft Boomadvies Nederland trekproeven uitgevoerd op 5 iepen. Wegens recente graafwerkzaamheden in de nabijheid van de bomen is de stabiliteit mogelijk verslechterd, waardoor de veiligheid in gevaar komt. Uit de analyse bleek dat de bomen helaas niet te handhaven zijn en is het advies om de 5 iepen binnenkort te verwijderen.

De ongeveer 40 jaar oude bomen staan aan de Hofland, een drukke toegangsweg richting het centrum van Mijdrecht. Ze hebben reeds een verminderde conditie en in voorgaande jaren zijn er tijdens een storm een aantal soortgelijke bomen in dezelfde straat omgewaaid. De gemeente wil de bomen het liefst handhaven, zonder dat de veiligheid op straat in gevaar komt.

Uit de analyse van de kiepcurven en de geboden weerstand van de bomen werd de wortelschade duidelijk zichtbaar. De stabiliteit is dusdanig afgenomen dat een eventuele kroonreductie niet voldoende toereikend is. Een recent herstel van de bomen is niet te verwachten, gezien de verminderde conditie van de bomen en de matige kwaliteit van de standplaats.

Boomadvies Nederland heeft de metingen in samenwerking met Terra Nostra uitgevoerd. Het advies is opgevolgd en de bomen zijn inmiddels gekapt.

Meer informatie?